Ez a ti lehetőségetek, ha:

A nyertes zenekarok összesen 3000 € nyereménnyel térnek haza!

9. SICULUS FESZTIVÁL

Töltsd fel a két legütősebb magyar szerzeményeteket!

Augusztus 13-15

Jelentkezz csapatoddal, töltsd fel a két legütősebb magyar szerzeményeteket és te lehetsz a holnap sztárja.

A zenekarod mérföldköve!

Olvass tovább

VERSENYFELHÍVÁS

előválogató

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont 2021-ben is közzéteszi a SICULUS fesztivál versenyfelhívását, és megszervezi az erdélyi zenekarok seregszemléjét. A Székelyudvarhely múltjához is tartozó zenei fesztivál célja: fórumot teremteni, kiugrási lehetőséget biztosítani a saját szerzeményt magyar nyelven előadó hazai zenekaroknak.

Fontosnak tartjuk egy olyan nyilvános fórum folyamatos fenntartását, amely zenészeink, énekeseink számára mérföldkő lehet, amely itthon biztosít számukra reflektorfényt, amely a saját szerzeményt, az egyéni zenei produkciót részesíti előnyben, és új impulzust jelent az élő koncertek hosszas elmaradását követően.

A 9. SICULUS fesztivál időpontja: 2021. augusztus 13–15, a versenyprogram továbbra is kétfordulós. Az első fordulóban rock, pop-rock, indie, jazz, hard rock, folk-rock, alter-rock, metal, funky, hip-hop, stb. zenei stílusok valamelyikét játszó zenekarok két saját magyar nyelvű dallal vagy zenei szerzeménnyel nevezhetnek be interneten.

A fesztiválra való benevezés kritériumai:

  1. két dal demófelvétele, esetleg YouTube-link feltöltése
  2. a benevezési lap kitöltése
  3. a magyar nyelvű dalszövegek feltöltése
  4. egy nagy felbontású zenekari fotó jpg formátumban való feltöltése
  5. szándéknyilatkozat kiöltése az augusztus 13–15. között zajló fesztivál versenyprogramján való részvételről.
  6. a döntőbe való továbbjutás esetén egy Metropol dal átdolgozásának elkészítése és bemutatása

A benevezők felvételeit szakmai zsűri bírálja el. A nyerteseket meghívjuk a Székelyudvarhelyen augusztus 13-15. között megtartandó fesztivál döntőjére. A második fordulóba jutók számára a fesztivál programjain való részvétel ingyenes, a bejelentkezés díjmentes. A döntőbe került zenekaroktól három zenekari produkciót kérünk, önmaguk bemutatásával. Minden zenekarnak max. 15 perc és maximum három dal műsoridő áll a rendelkezésére.

Figyelem!

2021-ben a Siculus Fesztivál különleges évfordulót ünnepel: 50 évvel ezelőtt, 1971-ben játszott először a fesztiválon a ma is aktív, legendás zenekar, a Metropol Group. Ehhez kapcsolódik a 2021-es fesztivál második fordulójának egy kötelező versenyszáma: a három eljátszott dal közül egyiknek kötelezően Metropol-feldolgozásnak kell lennie. A szervezők az alábbi 12 dal valamelyikét javasolják a résztvevők számára, a dalokat a résztvevők saját stílusukra formálhatják, szabadon értelmezhetik:

Értékes nyeremények

A produkciók után a zsűri röviden szakmailag értékeli a versenyzők teljesítményét. 1000 euró értékű fesztiváldíjjal és további négy 500 euró értékű díjjal, értékes nyereményekkel, stúdiófelvételekkel, valamint más fesztiválokon való bemutatkozási lehetőségekkel jutalmazzuk a nyerteseket.

Jelentkezési határidő:

2021. július 15., 16.00 óra

A SICULUS fesztivál szervezője: Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Hargita Megye Tanácsa, társszervezője: Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács.

Partnerek: Székelyudvarhely Város Polgármesteri Hivatala, Székelyudvarhely Művelődési Háza.
Médiapartnerek: Román Televízió Magyar Nyelvű Adása, Erdélyi Magyar Televízió, Kolozsvári Rádió Magyar Adása, Hargita Népe, Erdély.Ma, Star Rádió
Támogatók: Az RMDSZ és a Communitas Alapítvány

Információ: Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Székelyudvarhely, 1918. December 1. utca 9. szám, 2. emelet, Hargita megye, e-mail: office@hagyomany.ro, telefon: +40-266-214440